Ecoprinten op wollen stoffen (o.a vilt)

Natuurlijk, leuk, makkelijk en verrassend

 • Houd je van pure materialen? en wil je ze het liefst zelf maken van wol en zijde?
 • Kun je niet zo goed tekenen en schilderen maar wil je wel hele mooie natuurlijke designs op stoffen maken?
 • Ben jij een kunstenaar of creatieveling en wil je eens iets heel anders leren? Vilten en ecoprinten tegelijk?
 • Houd je van de natuur? werken met natuurlijke materialen en veilige hulpstoffen? Wol zijde en plantaardige verfstoffen.
 • Wil je de geheimen van mooie scherpe afdrukken ontdekken met de ecoprint techniek?
 • Zoek je een nieuwe hobby, die weinig tijd, geld en middelen kost, maar wel duurzaam en super leuk is?

Dan is ecoprinten en vilt maken echt iets voor jou! 

Workshop Ecoprinten op wol

Bekijk de uitleg video of klik hieronder op het aanbodDirect goed resultaat: Cursistenwerk

null

null

Wat levert het me op om NU mee te doen?

Snel goede resultaten door duidelijke video instructie lessen

Ingeborg legt stap voor stap uit wat je nodig hebt, welke materialen en hoe de techniek werkt. Je hoeft zelf niet eindeloos te zoeken en experimenteren (dat heeft Ingeborg al voor je gedaan) aan de hand van de videoinstructies heb je gegarandeerd direct goed resultaat.

Apart lesonderdeel, "wat kun je met de resultaten doen"

Zodat je voldoende ideeën hebt om je eigen originele werk te maken.

Materiaal en hulpstoffen eenvoudig via de eigen webwinkel te bestellen

Naast het ecoprinten op wol, leer je ook om goede viltstoffen te maken. Sjaals, stoffen >>> Vilttechniek

Extra mogelijkheid voor contact en connectie met andere ecoprinters

Het community gevoel is natuurlijk extra aanwezig als je in de praktijkweek samen aan de slag gaat. Buiten die week om kun je contacten leggen in de online cursus omgeving en je kunt je foto's en vragen daar delen.

Volledige onlinecursus Ecoprinten op wolvilt


"Ik kon al vilten, nu ik ook kan ecoprinten op mijn zelfgemaakte stoffen kan ik 2 mooie technieken combineren. Dit helpt me om nog uniekere dingen te maken."

Hoi Ik ben Ingeborg

 • Ongeveer 10 jaar geleden ontdekte ik het ecoprinten. Wonderlijk vond ik het dat je afdrukken kon maken van bladeren op zijde stoffen of papier.
 • Jaren probeerde ik de juiste formule te vinden, en als echte doe het zelfer gaf ik niet op... Ik probeerde van alles uit, maar vaak kreeg ik vage vlekken...
 • Na veel frustratie en tegenslagen heb ik er een aantal jaren geleden een serieus onderzoek naar gedaan en en ontdekte ik wat niet werkt, maar vooral ook wat WEL werkt. Door deze kennis met jou te delen kun jij je veel tijd en frustratie besparen.
 • Een paar jaar gelden maakte ik een online workshop over het ecoprinten op zijde stoffen en vorig jaar voegde ik daar 2 speciale workshops aan toe: 
  • Ecoprinten op papier
  • Ecoprinten op wol
 • Omdat ik al jaren Viltlessen geef en opgeleid ben als Beeldend (textiel) docent kwamen daar al mijn kennis er ervaring bij elkaar.
 • Het maken van duidelijke lessen leerde ik in mijn werk als docent en onderwijs ontwikkelaar in het MBO onderwijs (20 jaar gewerkt bij landstede)
 • Wat ik nu het liefste doe is mijn kennis en ervaring over Ecoprinten, Vilten en (online) ondernemerschap delen met andere Creatievelingen en kunstenaars.null

Je bent van harte welkom om mee te gaan doen aan één of meerdere van mijn workshops.

Daarin deel ik graag alle kneepjes van het vak met je.


Tot ziens in de cursus omgeving

Hartelijke groet, 

IngeborgInhoud van de modules

Module 1 Introductie Eco printen op wol

Hierin wordt uitgelegd hoe de cursus werkt (technisch) en waar je alle onderdelen kunt vinden. Ook weet je na afloop van deze les hoe het principe van ecoprinten werkt.

Module 2 De basiskennis over materialen en middelen

In deze module gaan we dieper in op de materialen en hulpmiddelen die je nodig hebt bij het ecoprinten, alles wordt duidelijk in beeld gebracht en kort uitgelegd. Uitgebreide uitlegvideo over de geschikte bladeren en planten. Waarom het ene blad wel werk en het andere niet.

In deze module leer je ook over de hulpstoffen, het gebruik daarvan en hoe je die op een goede manier kunt oplossen en klaarmaken voor gebruik.

We gaan in op de verschillende papiersoorten, welke mijn voorkeur hebben en nog een aantal verrassende tips om op een goedkope manier hel mooie bijzondere duurzame afdrukken op papier te maken.

Ook is er in deze module speciale aandacht voor de juiste wikkeltechniek. Dit is een heel belangrijk onderdeel voor succes. Als je niet op de juiste manier wikkelt krijg je niet de scherpe afdrukken die je wellicht graag wilt maken. Dat zou jammer zijn van je tijd en je materialen. Daarom direct hier extra aandacht voor.

Module 3 vilt maken op naaldvlies

Naaldvlies is een halfproduct waarmee je heel eenvoudig een mooie lap vilt kunt maken. In deze module leer ik je om mooi strak vilt te maken, wat heel geschikt is voor het ecoprinten.

Module 4 sjaalvilten op zijde

In deze module leer je hoe je van chiffonzijde met wol, water en zeep een mooie dunne soepele sjaal kunt maken. Deze kan als basis dienen voor je ecoprint. Op deze manier maak je je product helemaal zelf

Module 5 ecoprinten op wol

Met toevoegen van natuurlijke verfstoffen, in eerste instantie blauwhout, krijgt je afdruk een mooie blauw/ grijze achtergrond. Waardoor het geheel heel verrassen en kleurrijk wordt. Ook bladeren die van zichzelf weinig kleur afgeven kunnen nu gebruikt worden om hun vorm

Module 6 meer mogelijkheden en proeven

In deze module voegen we acid dye verfstoffen toe, deze synthetische verfstof werkt op zuurbasis en is heel milieu vriendelijk. Er komen geen schadelijke stoffen in het milieu, enkel de azijn die we gebruiken om te fixeren wordt weggespoeld. Deze methode maakt het mogelijk om elke wenselijke kleur toe te voegen.

Module 7 Extra tips en toevoegingen (kunst maken)

In deze les laat ik je zien hoe je bijzondere afdrukken maakt door heel bewust na te denken over compositie en ontwerp. Zodat er onder je handen, met behulp van de natuur, ware kunstwerken ontstaan.

Module 8 presentatie van je werk

Vele verschillende mogelijkheden om je papier te verwerken komen aan bod, met praktische tips over lijmen en presenteren. Hoe krijg je je papier mooi glad en zorg je voor nog betere fixatie? Het komt allemaal aan bod in deze les.

Bonus: Cursus Natuurlijk verven t.w.v. € 97,00

In deze cursus een inleiding in natuurlijk verven, beschrijvingen en recepten van veel verschillende natuurlijke verfplanten en verfpoeders (gemaakt van hout, wortels en bladeren) om mee te verven. Dit geeft je een mooie basis voor je verdere onderzoek naar het natuurlijk verven van je materialen of voor het gebruik van natuurlijke verfstoffen in je ecoprint op papier.

Bonus: Cursus Acid dye verven t.w.v €97,00

Acid dye verven is een fijne en handige manier om wol en zijde te verven. Het wordt gefixieerd met behulp van azijn. Alle verfstoffen trekken in je materiaal en allen het azijnwater spoel je weg. Dit voelt fijn voor het milieu en het geeft hele mooie heldere kleuren. In deze cursus 4 verschillende methodes om je materiaal te verven.

Bonus: 10 % korting op materialen in de webwinkel

Met de speciale kortingscode krijg je 1 maand lang 10% extra korting op ecoprint materialen en hulpmiddelen in de webwinkel

Doe nu mee met de Online workshop ecoprinten op wol

van €397,00 nu

voor maar €197,00

Of per maand € 19,00